ÖSS tercihinde acele edilmemeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS tercih başvurularının başlaması sebebiyle bir açıklama yapan rehberlik uzmanı Gülşah Poyraz, tercihler konusunda işin uzmanı olan öğretmenlerden destek alınmasının şart olduğunu belirterek, tercihleri yaparken acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

4 Ağustos'a kadar zaman olduğunu ifade eden Poyraz, ileriki günlerde ortaya çıkabilecek istatistiki bilgilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bu yıl kontenjan artışı ve baraj puanlarının düşmesi nedeniyle öğrencilerin yerleşmesinin daha kolay olacağını düşündüğünü belirten Poyraz, "Adaylar bireysel olarak tercihlerini internet üzerinden 23 Temmuz - 4 Ağustos 2008 tarihleri arasında ÖSYM'ye gönderebilecekler. 2008 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve kontenjanları kılavuzunda 2007 ÖSYS sonucunda yüksek öğretim programlarına yerleştirilen adaylara ait en küçük puanlar ve başarı sıraları verilmiştir. Adaylar bu bilgileri kullanarak gerçekçi tercihler yapabileceklerdir. Buradan şunu anlayabiliriz kılavuzdaki puandan ziyade başarı sıralarının kullanılması ve tercihlere yüzde 25 yukarıdan başlanılması sağlıklı olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber